foglossning.blogg.se

Här tänkte jag samla information om foglossning under och efter graviditet. Då jag själv drabbats och söker med ljus och lykta efter information tänkte jag samla det jag hittar och hoppas att andra ska kunna få lite hjälp på vägen och kunna hitta information lite lättare :)

Jag Kunde

Tydligen får bakslag även efter operationen.

Det trodde jag inte, jag var faktiskt helt övertygad om att det inte gick.

Att jag kunde få ordentligt ont, absolut, det fattar jag. Men jag hade verkligen inte en tanke på att jag skulle kunna få ett bakslag.

Men det kunde jag.

 

Att öka träningen och samtidigt hjälpa mamma flytta in i sin nya lägenhet var tydligen inte kompatibelt.

Å då vill jag poängtera att jag inte hållt på att lyfta eller dra i möbler eller sånna saker, enbart böjt mig, sträckt mig, stått och gått och burit små saker hit och dit.

 

Det blev en krasch, det tog 6 dagar att få ett bakslag och nu efter 7 ytterligare dagar är jag på halva träningsdosen igen.

Men eftersom jag inte drog i några möbler innan förra kraschen testade jag att dra en soffa idag (nej, inte själv såklart!) så nu är det inte så bra igen.

 Det gör ont som skrutt såklart så det är ju skönt att det är måndag och jag inte ska träna förrän på onsdag igen, och då är det tack och lov armar och överkropp.

 

Sen mina vänner kommer vi till årets händelse!

Jag ska åka bil med min mamma och min son från Sundsvall till Stockholm och fira min mormor som fyller 91 år!

Torsdag till Måndag…. Och jag ber alla bakslagsgudar att hålla sig borta så jag kan få klara av det här projektet och få njuta av det.

Det här är något jag verkligen har längtat efter.

 

Så nu vet ni att man kan få bakslag även ett år efter första operationen. Onödigt att testa alltså, så håller till det gamla vanliga. Lyssna på kroppen och bla bla bla……

 

Det som är bra är att det är snabbare återhämtning (räknar jag kallt med) Det kommer ta veckor i stället för månader att komma tillbaka till utgångsläget. Å det känns ju bra även om det känns ruttet att det ens gick att få bakslag.

Taggar: Foglossning, PGP, Pelvic Girdle Pain, baekkenloesning, baekkensmerter, bäckensmärta, kronisk smärta, steloperation av bäcken, symfyseolys;

1 år sedan första operationen

Helt galet att det året gått så fort.

Helt galet hur mycket mer saker jag kan göra.

Helt galet hur mycket bättre jag är och mindre ont jag har.

 Men

 Frustrerande att jag trodde jag skulle varit bättre

Frustrerande irriterande att jag påverkas så otroligt mycket av mens ägglossning och kallt eller rått väder

Frustrerande hur ont det gör att ha träningsvärk hela tiden

 Summan av kardemumman är ändå att jag blir bättre hela tiden men fortfarande har problem med hormoner och kyla.

Jag försöker såklart ignorera det i lite lagom mängd, men det påverkar mig otroligt mycket.

Det är ju så mycket jag vill och så mycket jag hade trott att jag skulle göra redan nu, men det är väl bara att bita ihop och vänta och ha tålamod.

 Man måste ju låta alla vävnader i kroppen anpassa sig till rörlighet osv. Men det är svårt. Det är mycket svårt. Det är faktiskt skitsvårt att acceptera att man inte kan gå så fort som man tycker att man ska kunna för att fötterna värker och alla leder och muskelfästen och allt annat man har protesterar högljutt.

Det är skitsvårt att acceptera att alla små ligament, senor, muskelfästen, muskler osv osv inte bara fungerar utan värker och drar och krampar och sliter åt annat håll.

 Jag trodde ju att jag skulle börja arbetsträna nu typ i september, men i stället är det skjutet på till tidigast november. Jag vet att det bara är två tre månader och att jag ska vara glad att jag åtminstone är på väg att kunna börja arbetsträna.

Men ändå :)

 På träningsfronten rör jag mig just nu så mycket jag bara kan på dagarna.

Tre gånger i veckan är det sjukgymnastik. Promenad varje dag. Just nu går jag 22 minuter men planen är att öka på 2 minuter till på lördag så nu är man på gång.

 På sjukgymnastiken finns det en träningscykel med extra bred sadel, den trampar jag 3 minuter * 2 på alltså 6 minuter i dagsläget, även det stegras varje vecka.

Dessutom styrketräning mest fokus på benen och stabilitet mellangärde på måndagar och fredagar och mest fokus armar överkropp på onsdagar.

Å så försöker jag röra mig så mycket som möjligt till vardags. Det beror en hel del på hur kroppen mår hur mycket jag kan göra. Och oftast pulserar hela kroppen av olika ömhet på kvällarna.

Det är inte mycket i den här kroppen som är van vid belastning och rörelse de senaste 5 åren och det känns kan jag säga….

Oftast har jag så ont i fötterna att jag måste ha riktigt stabila gympadojor både inne och ute.

 Men det kunde såklart varit värre, jag kunde ha varit kvar där jag var för ett år sen…. Eller ännu värre, där jag var för några år sen..

Då är det här mycket bättre!

:)

Taggar: Foglossning, PGP, Pelvic Girdle Pain, Träning, baekkenloesning, baekkensmerter, bäckensmärta, kronisk smärta, steloperation av bäcken, symfyseolys;