foglossning.blogg.se

Här tänkte jag samla information om foglossning under och efter graviditet. Då jag själv drabbats och söker med ljus och lykta efter information tänkte jag samla det jag hittar och hoppas att andra ska kunna få lite hjälp på vägen och kunna hitta information lite lättare :)

Maj är fantastisk!

Det är liksom sommar! Varm sommar! Min kropp älskar varm sommar.

Så jag har kommit i kapp mig lite. Sambon kan göra mer och mer saker och jag har mindre ont. Jag har superrörlighet! Ok, jag kan väl erkänna att jag får ont och blir stel och att jag som vanligt kanske kör på lite för hårt lite för länge och sen måste köra retlig vila.

Och jag kan erkänna att jag inte är nån vilande solstråle utan rätt sur och fräsig när kroppen sätter ner foten och kräver lydnad.

MEN!

Jag KAN. Göra så mycket fantastiskt roliga saker nu äntligen. Köra häst till exepel. Åtminstone brukar kroppen godkänna en tur i veckan. Jag kan sätta mig på huk!! Tänk att en sån grej kan få mig att känna sån lycka?

Och smärta.. fast om jag bara sitter ett fåtal stunder om dagen och väldigt korta stunder funkar det. Långa stunder är omöjligt och för många gånger på en dag tar som bort den mesta rörligheten ungefär ett dygn, men framkallar otrevlig smärta flera dygn.

Jag har varit så himla rörlig och i farten nu i några veckor att jag vaknar x antal gånger varje natt pga smärtan som ju som vanligt bygger på sig under dagen och firar sin seger kvällar och nätter.

 Men jag tänker som så här, att eftersom jag med största sannolikhet alltid kommer ha ont, är det väl bara att vänja sig. Och eftersom jag inte verkar tåla värktabletter bättre och bättre kanske snarare tvärt om, sparar jag det till mycket speciella tillfällen. Min plan är att röra mig och göra så mkt som möjligt, både träning och vardagsrörlighet, nu på sommaren när det är varmt och sen ha nytta av att jag blivit så vansinnigt stark i höst och vinter när kylan kommer och stelnar ihop en igen.

 Jag har kollat lite videos på you tube där folk berättar hur bra dom blivit av ifuse operationen. Och det verkar som att de flesta väljer att göra en sån video ca 5 år efter op. Å då tänker jag att jag har två år på mig att trolla bort smärta och bli så stark att den här ”kvarvarande bäckensmärtan efter graviditet” som det så fint heter, inte påverkar min vardag längre.

Om jag tror att det kommer hända? Njae, inte enligt prognosen. Men den KAN ju vara fel ;)

 

Fram för mera värme till folket!!!

 

Det går förresten bra att jobba 60%

Har jag tur kan jag öka på lite mer i höst :)

Taggar: Foglossning, PGP, Pelvic Girdle Pain, baekkenloesning, baekkensmerter, bäckensmärta, kronisk smärta, steloperation av bäcken, symfyseolys;

April var en skitjobbig månad.

1 april var en toppendag :) Då var jag och sonen och några vänner på skansen. Men eftersom min kropp eg inte hade godkänt det och jag käkade värktabletter hela dagen kraschade först magen och sen fick jag feber och förkylning en vecka.

Min första 60% vecka.

Sen jobbade jag en och en halv vecka sen skadade sambon båda tummarna i en maskin på jobbet och blev opererad och kvar på sjukhuset i Umeå en vecka.

Tack och lov är prognosen hyfsat god och man tror på rörlighet i båda tummarna och viss känsel.

Men utan tummar kan och får man inte göra så mkt, så allt det tunga hemarbetet som han brukar göra för att jag ska slippa hamnade nu hos mig.

Å vi som har vedeldning som enda värmekälla…..

Plus en del sysslor som vanligtvis inte ingår i vardagen, som att duscha sambo tex.

Så helt plötsligt finns det ingen tid för vila eller bakslag.

Alltså har jag fått ett bakslag. Sjukt ont och vill inte äta värktabletter eftersom magen ballar ur och då blir det så svårt att jobba och leva rent generellt. Alltså är det pest eller kolera. Jätteont och svårt att gå och böja sig och röra sig rent generellt, eller lite mindre ont och en kraschad mage. Båda alternativen ger dålig sömn, vakna av att det gör ont eller för att akutspringa på toa.. svårt att välja... 

Thank god för att 1 maj är en röd dag och att det har regnat och blåst hela dagen så man kan ligga still och försöka vila ikapp.

Och jag har packat ner smärtstillande inför morgondagens arbetsdag om det inte räcker med en dags vila.

Taggar: Foglossning, PGP, Pelvic Girdle Pain, Träning, baekkenloesning, baekkensmerter, bäckensmärta, kronisk smärta, steloperation av bäcken, symfyseolys;