foglossning.blogg.se

Här tänkte jag samla information om foglossning under och efter graviditet. Då jag själv drabbats och söker med ljus och lykta efter information tänkte jag samla det jag hittar och hoppas att andra ska kunna få lite hjälp på vägen och kunna hitta information lite lättare :)

Jag har varit på semester!!!

Eg vill jag skriva det ungefär 1000 gånger med utropstecken och så är det färdigt sen, men… Jag tänker att ni som är eller har varit i samma sits som mig är faktiskt dom enda som faktiskt kan förstå hur urhäftigt det faktiskt är så därför skriver jag det bara en gång till och sen ska jag berätta hur det var och hur häftigt mitt liv är just nu!

 JAG HAR VARIT PÅ SEMESTER!!!

 Jag vet inte riktigt var jag ska börja semester eller vardag?

3 veckor på Bali! :) VARMT är det där och värme är bra! Faktum är att det är en helvetiskt lång resa och jag var rätt orolig för den, men det gick över förväntan och jag som hade planerat att vara sängliggande minst en dag kanske två efter framkomsten kunde redan första dagen promenera lite knaggligt och inte helt bekvämt förvisso dom 10-15 minuterna det tog att sakta strosa ner till havet. Å sen redan på dag tre tog kroppen emot värmen och det där stela motståndet som ständigt kämpar emot i bäckenregionen försvann. Det är verkligen en underbar känsla att kunna förflytta benen framåt utan motstånd.

Jag ska väl även säga att jag hade assistans på flygplatserna så under resan gick jag enbart in på planen och inne på planen. Mellan planen och till bagageutlämning osv har jag åkt rullstol eller typ golfbil. Det är ju läskigt långt att gå inne på flygplatser! Och jag gå dessutom rätt långsamt fortfarande även om det blir bättre och bättre.

Men åter till semestern, vi promenerade rätt mycket, en dag räknade vi ut på kartan att vi nog promenerat 5 km !! Jättesakta så klart men ändå!

Varje em fick vi ta siesta för att vila ikapp mig och barnet som ju nu är 4,5 år.

Några dagar var jag i sämre skick och fick vila extra, bland annat efter att jag tyckte det var en bra ide att prova massage… Det var kanske inte en jättebra ide, men jag fick så fruktansvärt ont i ryggen att jag inte visste vad annat jag kunde göra. Men jag kan inte balinesiska och massagetjerna kunde inte direkt nån engelska (inte svenska heller förvisso ;)) så då blev det som det blev. Ryggsmärtan försvann i allafall ;)

 Väl hemma i kalla Sverige tog det nog två dagar innan motståndet kom tillbaka i bäckenet och säkert en dag till innan det började småjäklas lite igen. MEN det som är bra är att eftersom jag har kunnat gå såpass mycket på semestern så kände jag när jag tränade första gången efter semestern att jag blivit mycket starkare i ländryggen och stabilbältet runt bäckenet. Å det känns bra :)

 Hur ligger jag nu till jobbmässigt? Jo, jag jobbar fortfarande 3 timmar 4 dagar i veckan men jag börjar få till någorlunda normal hastighet på jobbandet och hoppas kunna slippa så mycket anpassning och jobba mer normalt.

 Jag tränar två ggr i veckan och då cyklar jag när jag är som bäst 12 minuter med 1 kg tryck på tramporna.

Gör lyft med stång med 5 kg tyngd ca 30 st

20x3 knäböj

20x3 tåhävningar

sneda armdrag nerifrån och upp 20x3 med 2,2 kg tyngd

pressar armarna neråt med stång från axelhöjd bäckenhöjd med 5,5 kg tyngd 20x3

Benpress 5kg 20x3

Armdrag 15 kg halvsittande med raka armar och drar ner mot bröstkorgen 20x3

Armdrag raka armar uppifrån ner till axelhöjd ganska brett mellan armarna15 kg 20x3

 Ganska häftigt tycker jag själv :) Sen varierar mängden träning en del beroende på dagsform och dagsformen varierar en del beroende på vad annat som händer i livet.

Jag hämtar mitt barn på fsk efter träningen och är själv med honom ett par timmar. Jag försöker även i möjligaste mån ha honom hemma den dagen jag inte jobbar, dvs fredagar. Då slutar sambon jobba redan 13.30 och ofta åker vi hem till mormor eller farmor och farfar ett par timmar och får lite avlastning :)

Mitt liv liknar mer och mer ett vanligt liv även om det går extremt långsamt.

I vanlig ordning hade jag ju trott att jag skulle varit tillbaka i full fart nu, men så är inte fallet och det är ganska ofta frustrerande. Jag får också fortfarande ondare vid mens och ägglossning och jag är fortfarande väldigt öm över området vid SI-lederna och blir fort trött och öm i ländryggen, och rumpan..

Fördelen nu mot förut är att det går att vila bort det mesta på ett par timmar om det är mjukt och varmt på viloplatsen :)

 Just nu ligger jag mjukt under täcket och njuter av vetskapen av att jag har klarat av att jobba ideellt på scotercafet här i byn, vår familj har hela helgen, 3 timmar/dag. Jättekul att kunna göra det. Men det händer inget mer idag och det gör ont från halva ryggen till ner under fötterna, men det känns rätt bra att dom som kom till cafet idag och inte känner mig, kunde inte lista ut att jag knappt kunde gå för ett år sedan :)

 Fast det kändes rätt konstigt att prata lite med en mamma som kom med sin 4 dagar gamla bäbis, samtidigt som jag kände mig så nöjd med att äntligen kunna ha med mig min drygt 4 år gamla son. Hon kunde både sitta, stå, gå och lyfta och bära bäbis… man undrar ju hur vissa människor gör??? ;)

Men som sagt, här händer det inget mer idag. Kroppen är klar och mitt löfte till mig själv att promenera 2 km varje dag oavsett vad jag gjort under dagen tänker jag omskriva. Det är lätt att göra sådana löften i värmen på Bali. Svårare att infria när kroppen vrålvärker… dagens lärdom :)

Nu tänker jag fira med middag och ett glas vin :)

Taggar: Foglossning, PGP, Pelvic Girdle Pain, Träning, baekkenloesning, baekkensmerter, bäckensmärta, kronisk smärta, steloperation av bäcken, symfyseolys;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anna-Karin
skriven :

Heja dig! 👍👍👍 Väl värt att fira!,,,

Svar: Jaa :) tacka för det :) :)
Maria