foglossning.blogg.se

Här tänkte jag samla information om foglossning under och efter graviditet. Då jag själv drabbats och söker med ljus och lykta efter information tänkte jag samla det jag hittar och hoppas att andra ska kunna få lite hjälp på vägen och kunna hitta information lite lättare :)

På dagen 7 veckor efter operationen

Mår jag rätt bra :)

Jag får belasta benet till 100 % vilket tyvärr inte betyder att jag nu kan användaa det obehindrat. Men det betyder att jag kan börja träna igen och det betyder att jag kan halta mig fram utan kryckor bitvis under dagen.

Bara det är en enorm frihetskänsla :)

Besöket hos Bengt gick bra, jag hade rätt på alla mina förhoppningar utom operationsdatumet. V 51 blir nästa operation. Och det känns rätt bra om jag måste vara ärlig. Det betyder att jag hinner träna upp den opererade sidan och att jag kommer ha mindre ont på den sidan när det blir dags att belasta den hela tiden i 6 veckor.

Med tanke på att Bengt säger att det tar 5 månader för benet att läka ihop med titanstagen så är väl 4 månader mellan op helt ok kan jag tycka.

Det kan tydligen även göra mer eller mindre ont i runt omkring vävnaderna mellan ett och ett och ett halvt år efter operationen så det är säkert nyttigt att ta det lite lugnt kan jag i mina kloka stunder tänka.

 Men när Bengt sa att vi inte hade bråttom var jag ändå tvungen att protestera. Jag har ju faktiskt bråttom... jag vill ju bli bra så fort som möjligt...

Frustrerande är ett milt ord för känslan att ta det lugnt för att bli bra så fort som möjligt. Det tror jag ni håller med mig om alla ni som sliter med samma sak.

Att vila sig i form är en besvärlig metod ;)

 Jag har börjat med sjukgymnastik igen, var hos min sjukgymnast och gick igenom lite hemövningar som jag nu gör och ska göra varje dag. Den här veckan är utvärdering på hur stor belastning jag tål. Vi börjar såklart med miniövningar precis som efter ett vanligt bakslag.

Om jag bara blir bättre och bättre i kanonfart den här veckan ska jag åka in och få lite andra övningar för överkroppen och armar som inte belastar bäckenet särskilt mycket eller alls på måndag. Om jag inte blir kanon mycket bättre ska vi avvakta några veckor och jag ska öka på hemmaträningen var 4 dag.

Det är ju inte bråttom sa min sjukgymnast glatt...

Vad är det med vårdpersonal som inte tycker att det är bråttom med något?? Jag har jättebråttom :) Med allt jag ska ta igen skulle jag kunna fullboka min kalender minst två år framåt! :) Nåja.. jag har ju eg inte bråttom eftersom jag hellre vill bli bra ordentligt än halvbra fort.. Ett år hit eller dit liksom...

Men ändå!

 

Näpp! Dags för dagens träning :)

Taggar: Foglossning, PGP, Pelvic Girdle Pain, baekkenloesning, baekkensmerter, bäckensmärta, kronisk smärta, steloperation av bäcken, symfyseolys;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: